Blogolj!
2019.02.14.
A szakképzés vonzó környezetének kialakítása érdekében az elmúlt két évben a 381 intézmény csaknem felében valósult meg fejlesztés - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.
Dorogi László
2019.01.17.
Manapság már rég nem állja meg helyét az az állítás, hogy a munka világában való boldoguláshoz egyetemi diplomára van szükségünk, sőt!
2018.12.11.
Húsz év kihagyás után 2019 szeptemberétől újra indulhat a középiskolai vasúti szakképzés Szombathelyen - közölte a Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt.
Címkék: iq, iskola, szakképzés
2018.11.28.
A szakképzési centrumok további korszerűsítését ígérte a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy az idei költségvetésből 9 milliárd forint jut az intézmények fejlesztésére.
2018.09.20.
A szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja, a szakgimnáziumi képzés akkor tölti be a szerepét, ha a diákok a szakma megszerzésével fejezik be tanulmányaikat - mondta a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.
2018.09.05.
Ez a cél. Ennek érdekében újítja meg a kormány például a szakképzés rendszerét is. Jönnek a XXI. századi, modern iskolák, amelyek kiszolgálják a munkaerőpiacot és hosszútávú, biztos megélhetést adnak a fiatalok kezébe.
2018.08.25.
Több mint 500 iskolában tartanak jelenleg felújítások, bővítések, épülnek tornatermek és tanuszodák, a fejlesztések pedig csaknem 200 ezer általános és középiskolás diákot érintenek.
2018.05.08.
Nem csak Magyarországon, de szerte a fejlett világban egyre jelentősebb a szakemberhiány. A szocialista kormányok ennek ellenére totálisan szétverték az egykor nagyon jó magyar szakképzési rendszert. A 2010-től, az Orbán-kormányok idején elkezdődött a szakképzés újjáépítése, a munka becsületének visszaadása. Ma már nem csak az oktatás helyszíneinek fejlesztésére jut forrás, hanem a legfontosabbak, a gyermekek, a tanulók készségeinek fejlesztésére is a XXI. század munkaerőpiaci követelményeihez igazítva.

Ezeket a cikkeket olvastad már?