Blogolj!

Május 25-től nyitnak az óvodák, bölcsődék, június 2-től az iskolák

Pintér M. Lajos

A kormány a járványveszély csillapodása miatt hozta meg ezt a döntést.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Vidéken május 25-étől, a fővárosban június 2-ától újra kinyitnak a bölcsődék és az óvodák, illetve visszatérnek a normális oktatási-nevelési rendhez. Ez azt jelenti, hogy munkáltatói igazolás nélkül fogadniuk kell minden egyes gyermeket – jelentette be a kormány Facebook-oldalán Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár, az oktatási akciócsoport vezetője.

Azt mondta: a döntés hátterében az áll, hogy érdemben csökkent hazánkban a járványveszély. Hozzátette, a bölcsődék és az óvodák nyáron legfeljebb két hétre állhatnak le.

Ami az általános iskolákat illeti, a tantermen kívüli digitális oktatási rend érvényben marad, és a tanév hossza sem változik, de június 2-ától engedélyezett az intézmények látogatása a pedagógusoknak és a diákoknak. A tanárok és a nebulók oktatási célú találkozásokon, kiscsoportos konzultációkon és egyéni felkészítésben vehetnek részt együtt az iskolák falai között, mennyiben mindezek célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

A gyermekfelügyeletet valamennyi iskolában meg kell szervezni június 2-ától 26-áig – mondta.

https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/95118/pics/lead_800x600.jpg
bölcsőde,iskola,járvány,koronavírus,Maruzsa Zoltán,oktatás,óvoda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?