Blogolj!

Nem lesz kötelező a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételinél


Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, a kormány úgy döntött, nem lesz kötelező a nyelvvizsga megszerzése a felsőoktatási felvételihez.

Fotó: hirado.hu

Bár korábban minden érdekképviseleti szervezet támogatta a kormány azon törekvését, hogy kötelezővé tegye a nyelvvizsga megszerzését a felsőoktatási felvételihez, ezek a szervezetek most mégis azt kérték, változtasson tervein a kabinet. A kérés meghallgattatott, erről Gulyás Gergely számolt be a csütörtöki Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a magyar fiatalok nyelvtudása sajnos továbbra sem jó, ezért a kormány több intézkedést is hozott annak érdekében, hogy változtasson a tendenciákon, ilyen többek között az ingyenes kéthetes külföldi nyelvi tanfolyam biztosítása is, de leszögezte, a kormány egyelőre elhalasztja a kötelező nyelvvizsga bevezetését.

A kormány 2014-ben állt elő azzal a javaslattal, hogy a versenyképességi célok elérése érdekében a felsőoktatásba való felvételnek 2020-tól feltétele legyen egy középfokú nyelvvizsga megszerzése, ám az elmúlt öt évben nem sikerült felkészülni az új szabályok alkalmazására - erről Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszélt néhány napja a XXI. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián. Az államtitkár hozzátette, meghallgatva a fiatalok, a roma szakkollégisták és a nyelvtanárok véleményét javaslatot fognak tenni a korábbi döntés felülvizsgálatára.

1
https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/85709/pics/lead_800x600.jpg
felsőoktatás,felsőoktatási felvételi,nyelvtanulás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-07 18:37:41
Na, a csökött agyú "tanarak" felbujtásának engedve megint meghátrált a kormány, és visszavonta ezt az egyébként nagyon is érthető rendelkezést.
További bibi, hogy a hőn szeretett tanulóink nem hajlandók tanulni, inkább - engedve a komcsi tanárok biztatásának - csak pofáznak.
Csak mellesleg mondom, hogy az unokámnak 16 éves korára megvolt a középfokú, "C" fokozatú nyelvvizsgája !!!
Tehát ő meg tudta csinálni, a többi széltoló, állandóan csak bulizgató, nihilista diák meg ugat, ahelyett, hogy tanulna idegen nyelvet. Persze pofázni sokkal könnyebb, mint normálisan tanulni !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?