Blogolj!

A kormány újabb jelentős sikere: két év alatt a szakképző intézmények fele megújult


A szakképzés vonzó környezetének kialakítása érdekében az elmúlt két évben a 381 intézmény csaknem felében valósult meg fejlesztés - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Pölöskei Gáborné a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai felújításának átadásán kiemelte, az intézmények korszerűsítése mellett elengedhetetlen, hogy megjelenjenek a digitális tananyagok. Ezzel új iparágak megjelenésére érzékenyebb, gyorsabban reagáló szakképzési és felnőttképzési rendszer alakítható ki, mivel 15-20 év múlva olyan szakmák jelennek meg, amelyeket ma még nem is ismerünk. A helyettes államtitkár hozzátette:

felkészült pedagógusok nélkül nem lehet minőségi képzési rendszert működtetni. Ehhez meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a gyakorlati szakemberek alkalmanként órákat adhassanak az iskolában, a szakmai tanárok és gyakorlati oktatók továbbképzése pedig vállalati környezetben is megvalósulhasson.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a komáromi intézmény a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési intézményfejlesztési keretéből kapott csaknem 120 millió forintot.

A beruházás során megújult az iskolaépület tetőszerkezete és homlokzata, valamint hő- és vízszigetelése. A felújítás keretében az iskola új külsőt kapott, amely jobban illeszkedik környezetéhez.

A Tatabányai Szakképzési Centrum tagintézményében a 2018/2019-es tanévben 306 diák tanul, elsősorban ügyvitel, közlekedés, szállítmányozás, sport, pedagógia, informatika ágazatokban.

A jövő évtől ebben az intézményben tervezik elindítani Komárom és környéke vendéglátó szakember képzését, elsősorban szakács- és pincérképzések formájában. Az intézmény távlati fejlesztésében a turisztikai ágazati képzés is szerepel.

 

https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/68822/pics/lead_800x600.jpg
iq,iskola,iskolafejlesztés,suli,szakgimnázium,szakképzés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?