Blogolj!

Legyen mindenkinek a füzetén Messi, vagy Ronaldo, esetleg Barbie!


Igazi őszi dilemma: Reálos, Barcás, Barbie-s, vagy unikornisos füzetet szeretne a gyerek, ehhez képest az elmúlt években megkapta a piros négyzethálóst, a kék vonalast, a lila kottást és a zöld simát. Ennyi fért a büdzsébe. A helyzet azonban most némileg változott. Nem biztos, hogy minden egyes füzet lehet dizájnolt, de azért néhányat ezek közül is meg lehet venni, mert maradt pénz a családi kasszába.

Láttunk már síró gyereket a papír-írószer osztályon, mert nem kapta meg a Messis füzetet? Nyilván. Egy ilyen 300 forint, a sima meg harminc. Kell belőle, ugye, vagy tizenöt, vagyis a hagyományosból az összes nem került sokkal többe, mint egy szépen díszitett.

És ez ugye csak egy egyszerű füzetcsomag, semmi különös, a tanulás alapvető feltétele. Nem toll-, vagy füzettartó, hanem csak egyszerű irka. Egy jól sikerült bevásárlás iskola előtt azért többe kerül gyerekenként egy ezresnél (szükség szerinti új táskával, vagy tornacsukával)... És akkor még be sem léptünk a suliba.

De!

Idén van ugye a Családok éve, amelyben nagy figyelmet fordítanak az iskolásokra, a gyerekekre és ilyen formán a szülőkre is. Nem idei rendelkezés, hiszen már kilenc évfolyam kapja ingyen a könyveket, ez óriási segítség. Tízezrekben mérhető a hatása ennek. Ráadásul annak is jár az ingyen csomag, aki még nem kapna belőle, de segítségre szorul, csak igényelni kell. Az étkezés is nagyon sok – egyre több! – gyerek számára ingyenes, nekik is csak kérvényezni kell ezt a támogatási formát és már kapják is a segítségét.

A végén még elérünk oda, hogy csupa Reálos, Barcás, Barbie-s, vagy unikornisos füzet lesz majd a gyerekeknél, mert belefér a családi költségvetésünkbe.

De nyilván nem csak erre költhetők a családok és a diákok támogatása, amelyekkel kapcsolatban bővebb információt a csaladokeve.hu oldalon találhatnak.

(A bejegyzés az EMMI támogatásával készült.)

https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/61179/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?