Blogolj!

Magyarország, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni


Ez a cél. Ennek érdekében újítja meg a kormány például a szakképzés rendszerét is. Jönnek a XXI. századi, modern iskolák, amelyek kiszolgálják a munkaerőpiacot és hosszútávú, biztos megélhetést adnak a fiatalok kezébe.

Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, komplett iskolafejlesztési programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a szakképző iskolák teljes körű tartalmi és külső megújítását is jelenti.

Ezt a Miskolci Egyetemen tartott előadásában Palkovics László, a tárca vezetője jelentette be.

Palkovics László közölte: arra törekszenek, hogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

Ehhez három területen - kreatív magyarok, innovatív vállalkozások, gyors és biztonságos közlekedési rendszer és energetika - majd háromszáz olyan akciót, intézkedést határoztak meg, amellyel a cél elérhetővé válhat.

Palkovics László megemlítette azt a pilot projektet, amely Miskolcon valósulhat meg 6,5 milliárd forintos támogatással, és amelynek keretében kompletten átstrukturálják, átalakítják a szakképzés rendszerét.

https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/58009/pics/lead_800x600.jpg
iq,iskola,iskolafejlesztés,oktatás,orbán-kormány,szakképzés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?