Blogolj!

Diplomával is érdemes már itthon maradni!


Egy ország, egy nemzet jövőjét az is befolyásolja, hogy milyen képzettségűek a fiataljai!

Erről a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt a Pannon Egyetem diplomaátadóján Veszprémben.

Szilágyi Péter kiemelte: 2018-ra Magyarország egy erős, nemzetközileg elismert, méretén és lakosságszámán túlnövő súlyú országgá vált, amely biztosítani tudja a szülőföldön való boldogulást, kultúránk, nyelvünk megőrzését, nem csak az anyaország, hanem a Kárpát-medencei összmagyarság számára is.

"Azt szeretnénk, ha Magyarország olyan ország lenne Európa közepén, ahol versenyképes tudással rendelkező fiatalok építik a jövőt, itt alapítanak családot, itt nevelik gyermekeiket, itt indítják el vállalkozásaikat"    

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében a humán tudományok művelésének jelentőségét hangsúlyozva rámutatott:

„Az emberiség legnagyobb globális problémái - például a terrorizmus, az elszegényedés, az elvándorlás, a migráció, a szegregáció vagy az elidegenedés - döntő részben társadalmi jellegűek. A legmodernebb technológiák vizionált további fejlődése és elterjedése előtt is főként emberi, társadalmi akadályok tornyosulnak”

https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/55352/pics/lead_800x600.jpg
felsőoktatás,iq,iskola,oktatás,orbán-kormány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?