Blogolj!

Ezért buktak meg a politikailag motivált diáktüntetések


Újabb nagy pofon a magyar társadalomtól a Soros-zsoldosoknak! Az utcán tüntetgető párezer fiatallal szemben a magyar diákok döntő többsége elégedett a hazai felsőoktatás színvonalával és szervezettségével!  

Az Európai Unió által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is.

Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára számolt be. Rétvári Bence részletezte: a most záruló tanév tavaszi félévében jelentek meg az Eurostudent VI uniós felmérés eredményei. Az EU által végzett nemzetközi hallgatói kérdőíves kutatás a felsőoktatásban tanulók szociális hátteréről, lakhatási és életkörülményeiről, tanulmányi életútjukról ad átfogó képet. Az adatok alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jó minőségűnek tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is.

Az államtitkár hangsúlyozta, ez annak is köszönhető, hogy a felsőoktatás fejlesztése kiemelt szerepet játszik a kormányzati politikában: 2018-ban 38 százalékkal több pénz jut felsőoktatásra, ennek összege meghaladja a 606 milliárd forintot.

A felmérés legfrissebb elemzése alapján a magyar diákok 60 százaléka jónak tartja képzése szervezettségét, valamint saját órarendjét is, ez az arány felülmúlja az uniós országokban élő fiatalok 55 százalékos átlagos elégedettségét. A hallgatók leginkább az oktatás minőségét és a tanárok felkészültségét tartják megfelelőnek (71,1 százalékuk jelölte meg, hogy teljes mértékben vagy nagyon elégedett, szemben a 65 százalékos EU-s átlaggal), de hasonlóan pozitív a véleményük a hallgatói szolgáltatások színvonaláról (68,9 százalék, az EU-ban mindez 62,1 százalék), továbbá az órák és a vizsgák szervezettségéről a diákok 60,4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megfelelőnek tartja (az EU-ban ez az arány 54,4 százalék).

Rétvári Bence kiemelte azt is: az elmúlt években a kormány több mint százmilliárd forintot fordított felsőoktatási nagyberuházásokra. Országszerte épültek és újultak meg egyetemek, főiskolák, valamint több kollégiumot is felújítottak.

Szólt arról is, hogy a 2014 és 2020 közötti Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program célja a többi között a felsőfokú végzettséget szerzők arányának növelése és a képzések munkaerőpiaci értékének erősítése. Ezek keretösszege több mint 142 milliárd forint. Az uniós felmérések is azt igazolják, hogy a kormány járható utat kínál a magyar oktatás előrelépéséhez. A cél továbbra is az, hogy a felsőoktatás minőséget képviseljen és az onnan kikerülő fiatalok gyorsan el tudjanak helyezkedni és magas hozzáadott értékű munkával magas fizetésért dolgozzanak.

1
https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/55286/pics/lead_800x600.jpg
diáktüntetés,felmérés,felsőoktatás,iskola,oktatás,rétvári bence,suli
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-07 10:56:00
Épeszű ember tökéletesen tisztában van azzal, hogy a magyar oktatás - beleértve a felsőoktatást is - területén még rengeteg tennivaló, javítanivaló akad. Azzal is tisztában kell lennie a normális (úgy értem, a nem kommunista) többségnek, hogy az oktatás ügye nem tegnap lett olyan, amilyen.
Az oktatásügyi rendszer teljes tönkretételének kísérletében élen jártak ötven éven keresztül a kommunisták, és hű csatlósaik, a "bősz, liberális rontó-bontó" nihilisták is.
Ám az eddig elért eredményeket, józanul gondolkodó ember nem tagadhatja le !!!!
A liberálbolsevikokat most hagyjuk !!!
Egyébként az úgynevezett "diáktünti" nem volt más, mint az egyetemeket még ma is uraló, liberálbolsevik tanárok, - minden elképzelés nélküli - uszítása nyomán, a mindenkor csak az adott "balhét" kedvelő néhány nihilista diák magánakciója. A "színvonalat" kiválóan mutatják a képen látható táblák feliratai is !!!!!
Persze - ép ötletek hiányában - mindenféle eredmény nélkül végződött az egész !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?