Blogolj!

Fél milliárd a békéscsabai tanulók szakképzésének fejlesztésére


Nem csak Magyarországon, de szerte a fejlett világban egyre jelentősebb a szakemberhiány. A szocialista kormányok ennek ellenére totálisan szétverték az egykor nagyon jó magyar szakképzési rendszert. A 2010-től, az Orbán-kormányok idején elkezdődött a szakképzés újjáépítése, a munka becsületének visszaadása. Ma már nem csak az oktatás helyszíneinek fejlesztésére jut forrás, hanem a legfontosabbak, a gyermekek, a tanulók készségeinek fejlesztésére is a XXI. század munkaerőpiaci követelményeihez igazítva.  

Az Orbán-kormányok számára kiemelten fontos cél a szakképzés újjáépítése

A szakképzésben tanulók alapkészségeinek fejlesztésére, a korai iskolaelhagyás arányának 10 százalék alá csökkentésére és a szakképzés eredményesebbé tételére 492 millió forint támogatást nyert el a Békéscsabai Szakképzési Centrum.

Közleményük szerint a 2020 április végéig tartó projekt célkitűzése a szakképzésben tanulók végzettségi szintjének növelése és továbbtanulási esélyeik javítása, valamint az egész életen át tartó tanulásra való képesség fejlesztése. A megvalósítás során a 9-10. évfolyamos tanulók körében alapkészség-felmérés, az alap- és kulcskompetenciáik fejlesztése, pályaválasztási tanácsadás és mentori szolgáltatások, tanulói életpálya-építési programok zajlanak majd.

A programban a BSZC nyolc tagintézménye vesz részt.

A projekt a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop), a magyar állam és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

https://iq.blogstar.hu/./pages/iq/contents/blog/52339/pics/lead_800x600.jpg
iq,iskola,oktatás,orbán-kormány,suli,szakképzés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?